Nestlé logo

  • English flagg English
    Priviacy
  • Danish flagg Dansk
    Vilkår og betingelser
  • Danish flagg Suomeksi
    Säännöt ja ehdot
  • Danish flagg Norsk
    Vilkår og betingelser
  • Danish flagg Svenska
    Integritetspolicy

NESTLÉ Website Terms and Conditions

1. What personal information does Nestlé collect through this website and how does Nestlé collect it?

We only collect personal information that YOU want to provide to us or that is needed to provide (and improve) our service to you. We collect direct personal information such as name, address and e-mail address as well as indirect information such as cookies; connection and system information.

You may want to give us your e-mail address, name, telephone number etc. so that we can provide you with information on our products; enter you into our competitions or surveys; or just keep you updated about exciting Nestlé developments that you are interested in.

Alternatively, you may want to develop your career with Nestlé and apply for job vacancies by posting your CV on our on-line recruitment sites.

You can be confident that Nestlé takes all necessary measures to keep any personal information you send to us private and secure.

2. How does Nestlé keep your personal information secure?

Nestlé takes all necessary measures to keep your personal information private and secure. Only authorized Nestlé Group staff, Third Party companies (i.e. service providers) staff or our business partners' authorised staff (who have contractually agreed to keep all information secure) have access to your personal information. All Nestlé staff who have access to your personal information are required to adhere to the Nestlé Group Privacy Policy and all third-party employees who have access to your personal information have signed non-disclosure agreements. In addition, contracts are in place with third-party companies that have access to your personal information, to make sure this information remains secure. To ensure your personal information is protected, Nestlé maintains a secure IT environment and has the appropriate measures in place to prevent unauthorised access (i.e. hacking).

Please see Question 4 – Who does the Nestlé Group disclose your personal information to and why?

3. What purposes does Nestlé use your personal information for?

Your personal information will be used for the purposes for which you provided it to Nestlé. It will also be used to administer, support and obtain feedback on the level of our services and to prevent breaches of security, the law or our contract terms.

4. Who does the Nestlé Group disclose your personal information to and why?

Nestlé will never share your personal information with any Third Party business organisation that intends to use it for direct marketing purposes unless you have given us specific permission to do this.

For Nestlé's policy on: (i) direct marketing by e-mail; (ii) your right to ask Nestlé at any time NOT to contact you by way of direct e-mail marketing; and (iii) also your right to delete your personal information from our systems – please see Questions 8 & 5 respectively.

Nestlé may share your personal information with other companies within the Nestlé Group of companies. Nestlé may also share your personal information with Third Parties, but only in the strictly limited circumstances set out below:

  • We may supply your personal information to Third Parties (such as our internet service providers) who help us administer this website. Some of these business partners may be located outside the country where you accessed this website. Our main service provider for web hosting is in the United States. Please see Question 6 – "Which countries will your personal information be sent to and why?" These Third Parties must at all times provide the same levels of security for your personal information as Nestlé and, where required, are bound by a legal agreement to keep your personal information private, secure and to process it only on the specific instructions of Nestlé.
  • We may also supply your personal information to government bodies and law enforcement agencies if: we are required to do so by the requirements of any applicable law; or if in our good faith judgment, such action is reasonably necessary to comply with legal process; to respond to any legal claims or actions; or to protect the rights of the Nestlé Group or its customers and the public.
  • We may, in a few limited circumstances, supply your personal information to potential acquirers of any relevant Nestlé business but provided that (i) we have contractually ensured that this information is kept private and secure; and (ii) that when supplying this personal information Nestlé complies with the applicable local laws.

5. How can you see, check, change or delete the Personal Information you send to us?

You have the right in a number of countries to ask companies (such as Nestlé) to provide you with all the information it stores on you. Certain national laws may require you to pay a small charge for this activity. You may also have your personal information deleted, corrected or revised by sending an e-mail to webmaster@nestle.com or a letter to: Nestlé S.A., Corporate Media Relations, 1800 Vevey, Switzerland. Tel: +41 21 924 2200.

6. Which countries will your personal information be sent to and why?

Nestlé is a global company and your personal information may be transferred across international borders. It may be transferred to countries that have different levels of data protection laws to the country from where you submitted your personal information. Your personal information may also be transferred between different companies of the Nestlé Group located in different countries. Nestlé takes the appropriate measures to maintain security of the personal information both during transit and at the receiving location.

The server that makes this website available may be located outside the country from which you have accessed this website. Our main hosting provider for most Nestlé websites is based in the United States. This provider is bound by a contract that ensures a high standard of privacy protection and requires (amongst other provisions) that it act only on Nestlé instructions and implements all technical measures necessary on an ongoing basis to keep your personal information secure.

7. COOKIES ("Tracking Technology") – How and why does Nestlé use them?

Nestlé does make use of tracking technology ('Cookies') to gather such personal information as browser type and operating system, referring page, path through site, domain of ISP etc. for the purpose of understanding how visitors use this website. Cookies help us tailor this website to your personal needs.

Nestlé keeps all the information collected from cookies in a non-personally identifiable format. This type of information obtained through cookies will not be disclosed outside the Nestlé Group or designated Third Parties. It will not be used for unsolicited communications.

Cookies located on your computer do not contain your name but an IP address. After the user's session is cancelled the information contained in the cookies is no longer available to Nestlé.

Please ensure that your computer setting reflects whether you are happy to accept cookies or not. You can set your browser to warn you before accepting cookies, or you can simply set it to refuse them, although you may not have access to all the features of this website if you do so. See your browser "help" button for how you can do this. You do not need to have cookies on to use or navigate through many parts of this and other Nestlé websites. Remember that if you use different computers in different locations you will need to ensure that each browser is adjusted to suit your cookie preferences.

8. E Marketing - What is SPAMMING and what is Nestlé's position on SPAM e-mails?

Spamming is where unsolicited e-mails are sent to you containing advertisements or marketing related materials without your consent.

Nestlé does NOT send SPAM e-mails. Nestlé itself uses an anti-SPAM tool to protect our employees from SPAMMING. Sending e-mails without consent is illegal in many countries. Nestlé will not use your personal information (including your e-mail address) for direct marketing or follow-up communications unless you give us your EXPRESS permission. This is called "OPT-IN" consent.

Also, Nestlé does not share your personal information with any Third Party (non-Nestlé Group) companies who will use your personal information for SPAM mails.

Nestlé websites give you the opportunity to receive marketing information by e-mail. Every e-mail sent by Nestlé will give you the opportunity at any time to stop receiving marketing e-mails

If for some reason your believe you have received SPAM e-mail from a Nestlé Group company please inform us immediately at the address given. For address details please see Question 5 - How can you see, check, change or delete the Personal Information you send to us?

9. How long does Nestlé keep your personal information?

Nestlé may store the personal information that you send to us via this website in its databases such as its Customer Relationship Marketing database. Your personal information will be kept by the Nestlé Group only for as long as is reasonably necessary taking into consideration our need to answer queries or resolve problems, provide improved and new services and comply with legal requirements under applicable law(s). This means that we may retain your personal information for a reasonable period after you stop using Nestlé services or stop using this website. After this period, your personal information will be deleted from all systems in the Nestlé Group.

We remind you that we have a right to have your personal information deleted at any time. Please see Question 5 - How can you see, check, change or delete the Personal Information you send to us (above)?

10. What is Nestlé's policy on collecting data from children using our websites?

It is highly important to protect the privacy of children on-line and encourage parents or guardians to spend time on-line with their children to participate in and monitor their e-activities.

We do not collect personal information from children under the age of 13, even with parental consent.

Note to parents of children under the age of 13

We recommend that parents/guardians regularly check and monitor their children's use of e-mail and other on-line activities. Please make sure that your child does not give us personally identifiable information on-line.

11. Does Nestlé link to other Third Party websites and what happens to my personal information when this linking happens?

Nestlé links to other websites to offer you an opportunity to review connected and interesting information related to Nestlé. These Third Party websites are outside our control and are not covered by this Privacy Notice. If you access other websites using the links provided, the operators of these websites may collect your personal information. Please ensure that you are satisfied with the Privacy Policies of these Third Party websites before you submit any personal information. Nestlé tries, as far as we can, to ensure that all Third Party linked websites have equivalent measures for protection of your personal information, but we cannot be held responsible legally or otherwise for the activities, privacy policies or levels of privacy compliance of these Third Parties.

12. What happens to my personal information when I e-mail a Nestlé web page to someone else?

Some of our websites may provide you with the opportunity to e-mail a web page address to another person. For this feature to work, we may need to collect your e-mail address and/or the e-mail addresses of those you send the web page to. E-mail addresses collected in this way are not used for any purpose other than to fulfill your request. These e-mail addresses are not stored and are deleted immediately after your request is fulfilled.

13. What happens to my personal information if I participate in an on-line survey from Nestlé through this website?

From time to time, we may ask our website visitors to answer survey questions. Surveys generally will relate to the content of the website, our products or categories of products. We may ask for age or age ranges, gender, and/or other non-personally identifiable information. For the purposes of these surveys, we may add information obtained from cookies to your survey answers but no personally identifiable information will be requested. The personal information collected is not tied to any personal information that you may already have given to us. Personal information gathered from polls and surveys are for Nestlé internal use only but aggregated information (not capable of personally identifying anyone) may be shared with others.

14. What is One-Time Registration?

In order to make the registration process easier, we use a one-time registration tool across many Nestlé websites. With this tool, when you register with our website, this information can be automatically made available to you for registration at other Nestlé website(s). Your personal information remains protected and we always ask for your express consent or "Opt-In" to receive information from Nestlé website(s) before you are added to any mailing list.

15. Can Nestlé change the terms of this Privacy Notice?

Nestlé will occasionally make changes and corrections to this Privacy Notice. Please check this Privacy Notice regularly to see the changes and how these may affect you.

16. Where can I find more information on the legal issues concerning Nestlé websites and my legal rights and responsibilities?

As Nestlé is a Swiss-based company the laws that govern and apply to this website are those of Switzerland. For more detailed information please consult the Nestlé website legal terms and conditions available by clicking on this link or directly on this web page.

17. Which address is available for me to contact Nestlé if I have other questions regarding my personal information?

The address is: webmaster@nestle.com, or Nestlé S.A., Corporate Communications, 1800 Vevey, Switzerland.

18. Which terms have specific legal meanings in this Nestlé Privacy Notice (they are highlighted for your ease of use with Capital Letters excepting personal information simply because it is mentioned so often!)?

Personal Information can also be known as Personal Data and means any information relating to you as a natural person that is capable of directly or indirectly identifying you. (On websites this is typically at least your e-mail address).

Processing of Personal Information means any operation or set of operations which is performed upon your personal information whether or not by automatic means including collection, recording, organisation, storage, adaptation or alteration, retrieval, consultation, use, disclosure by transmission, dissemination or otherwise making available, alignment or combination, blocking, erasure or destruction (i.e. effectively any activity that Nestlé performs on or with the personal information that you send us).

"Data Controller" is the organisation alone or jointly that determines the purposes and means of the Processing of your personal information (i.e. the Nestlé entity operating this website and collecting your personal information), which here is Nestlé S.A..

"Third Parties" for the purposes of this Privacy Notice means any company not under control of Nestlé S.A. through either direct or indirect ownership.

"Nestlé" and "Nestlé Group" in this Privacy Notice all refer to Nestlé S.A. and its subsidiary companies (in which Nestlé S.A. has control through either direct or indirect ownership) as appropriate to the context.

19. IMPORTANT – Why do I have to accept the terms of this Privacy Notice?

Nestlé is a global company that uses the Internet to collect and process your personal information. This naturally involves the Processing and transmission of your personal information across borders.

This Privacy Notice provides you with all information necessary (in an easily accessible way) to make an informed choice as to whether to use this website and to send your personal information to Nestlé or not.

Therefore, by browsing this website and communicating electronically with us, you acknowledge and agree to our Processing of your indirect personal information (cookies, connection and system information) in the manner set out in this Privacy Notice.

If you ask us to provide a certain service to you (i.e. a competition, newsletter or new product details etc.) we will need additional direct personal information (name, address and e-mail address) from you. In this case, we will ask you for your express consent to collect and use this personal information. This personal information will be used only for the purposes for which you gave it to us.

If you have any questions regarding this Privacy Notice please contact Nestlé at the address given under Question 5 and we will be pleased to assist you with any additional questions you may have.

NESTLÉ integritetspolicy för hemsidor

Denna integritetspolicy sätter upp riktlinjerna för hur behandling av personuppgifter samt användning av cookies hanteras inom Nestlé.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter är Nestlé S.A. För mer information om vad detta innebär, se under rubriken ”Vilka termer har specifik juridisk betydelse i den här sekretesspolicyn (de anges med versaler; det enda undantaget är "personuppgifter" eftersom det begreppet används så ofta)?”

Vilka personuppgifter samlar Nestlé in via webbplatsen och hur går det till?

Vi samlar endast in personuppgifter som DU väljer att uppge eller sådana som vi behöver för att kunna tillhandahålla och förbättra vår tjänst. Vi samlar in följande personuppgifter: namn, postadress och e-postadress, telefonnummer, samt uppgifter via cookies; såsom användarvanor, vilken anslutning du använder och vilken dator du har.

Du kanske vill uppge din e-postadress, ditt namn, telefonnummer m.m. så att vi kan skicka information om våra produkter och låta dig delta i tävlingar och enkäter, och så att vi kan berätta om spännande Nestlé-nyheter.

Du kan vara säker på att Nestlé vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda de personuppgifter du uppger.

Hur skyddar Nestlé personuppgifterna?

Nestlé vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Det är endast behörig personal inom Nestlé-koncernen och från tredjepartsföretag (exempelvis tjänsteleverantörer) samt behörig personal från våra samarbetspartners (som är bundna av kontrakt att inte röja informationen) som har tillgång till dina personuppgifter. Alla Nestlé-anställda som har tillgång till personuppgifterna måste följa Nestlé-koncernens sekretesspolicy och samtliga anställda från tredjepartsföretag har i kontrakt förbundit sig att inte röja eller vidarebefordra uppgifterna. Tredjepartsföretagen är dessutom bundna av kontrakt som stipulerar att personuppgifterna måste skyddas. Nestlé upprätthåller en säker IT-miljö och har vidtagit nödvändiga åtgärder för att säkra datorerna och nätverket från obehörigt intrång (från hackare).

Vad använder Nestlé personuppgifterna till?

Personuppgifterna används i syfte att tillhandahålla våra produkter och tjänster samt för marknadsföring av Nestlés samtliga produkter och tjänster. De används dessutom för att administrera våra tjänster och ge support för och ta emot feedback om dessa, samt för att skydda mot intrång, lagöverträdelser eller kontraktsbrott.

Vidarebefordrar Nestlé uppgifterna och i så fall till vem och varför?

Om inte du uttryckligen har gett oss tillstånd kommer Nestlé aldrig att vidarebefordra personuppgifter till tredjepartsföretag som har för avsikt att använda dessa i direktmarknadsföringssyfte.
För Nestlés policy om (i) direktmarknadsföring via e-post, (ii) din rätt att när som helst be Nestlé att INTE kontakta dig via e-post i marknadsföringssyfte samt (iii) din rätt att ta bort personuppgifter från våra datorer, se fråga 8 – Internetmarknadsföring – Vad är skräppost och hur förhåller sig Nestlé till skräppost? samt fråga 5 – Hur kan du ta reda på vilka personuppgifter som du har uppgett och kontrollera, ändra eller ta bort dessa?.
Nestlé kan vidarebefordra personuppgifterna till andra företag som ingår i Nestlé-koncernen. Nestlé kan även vidarebefordra dina personuppgifter till Tredje part, men endast i följande fall:

  • Vi kan komma att vidarebefordra dina personuppgifter till Tredje part (exempelvis vår Internetleverantör) som hjälper oss administrera den här webbplatsen. Vissa av våra affärspartners kan vara lokaliserade i andra länder än det land som du besökte webbplatsen från. Vår huvudsakliga tjänsteleverantör finns i USA. Se fråga 6 – "Till vilka länder skickas dina personuppgifter och varför?" Säkerhetskraven för Tredjepartsföretagen är lika höga som för Nestlé. Företagen är dessutom, då det är nödvändigt, bundna av kontrakt som stipulerar att de måste skydda personuppgifterna och endast får använda sig av eller behandla dessa på Nestlés begäran.
  • Vi kan också vidarebefordra dina personuppgifter till statliga myndigheter och polisväsende om vi är ålagda att göra detta enligt gällande lag; eller om vi i god tro bedömer att sådana åtgärder rimligtvis är nödvändiga för att följa rättslig process; för att besvara rättsliga krav eller åtgärder; eller för att skydda Nestlé-koncernens, dess kunders eller allmänhetens intressen.
  • Om det skulle inträffa att någon Nestlé-verksamhet köps upp kan det i undantagsfall hända att vi kan komma att vidarebefordra dina uppgifter till den potentiella köparen, men detta gäller endast under förutsättning att vi (i) via kontrakt har sörjt för att informationen förblir skyddad samt att (ii) Nestlé inte bryter mot gällande lagstiftning när informationen överförs.

Hur kan du ta reda på vilka personuppgifter som du har uppgett och kontrollera, ändra eller ta bort dessa?

I flera länder (däribland Sverige) har du rätt att begära registerutdrag som visar alla dina lagrade personuppgifter. I vissa länder kan en mindre avgift behöva betalas för detta. Du kan också få dina personuppgifter borttagna, rättade eller reviderade. För att begära registerutdrag eller justering av personuppgifter, skicka e-brev till forum@se.nestle.com.

Till vilka länder skickas dina personuppgifter och varför?

Nestlé är ett världsomspännande företag och uppgifterna kan skickas över nationsgränser. De kan skickas till länder som har strängare eller mindre rigorös dataskyddslagstiftning än det land varifrån du skickade uppgifterna. Uppgifterna kan vidare överföras mellan olika företag som ingår i Nestlé-koncernen och är lokaliserade i olika länder. Nestlé vidtar lämpliga åtgärder för att bibehålla säkerheten både när uppgifterna förs över och när de tas emot.
Servern som tillhandahåller webbplatsen kan finnas i ett annat land än det du befinner dig i. Våra huvudservar som används för de flesta Nestlé-webbplatser finns i USA. Företaget som tillhandahåller servrarna är via kontrakt förpliktigat att skydda uppgifterna. Kontraktet stipulerar bland annat att företaget endast följer Nestlés förhållningsorder och fortlöpande vidtar de tekniska åtgärder som krävs för att uppgifterna ska förbli skyddade.

COOKIES ("spårningsteknik") – Hur använder sig Nestlé av cookies och varför?

Nestlé använder spårningsteknik i form av cookies för att samla in uppgifter om sådant som webbläsare, operativsystem, länkande sidor, sidnavigering, ISP-domän m.m. Syftet är att bilda sig en uppfattning om hur besökarna använder webbsidan. Tack vare cookies kan vi anpassa sidan efter dina behov.

Uppgifter som samlas in från cookies sparas på ett sätt så att det inte går att avgöra vem uppgifterna kommer ifrån. Dessa uppgifter kan endast vidarebefordras till företag inom Nestlé-koncernen eller till noggrant utvalda Tredjepartsföretag. De kommer inte att användas för oönskad kommunikation.

Ditt namn lagras inte i de cookies som finns på din dator, men däremot din IP-adress. När du har avslutat din session är uppgifterna i dina cookies inte längre tillgängliga för Nestlé.

Det går att ställa in om och hur cookies ska användas i din webbläsare. Du kan till exempel ange att webbläsaren ska ge dig en varning när du besöker sidor med cookies, eller helt stänga av funktionen. Tänk dock på att du kanske inte kan använda dig av alla funktioner på webbplatsen om du stänger av cookies. Mer information finns i hjälpen till din webbläsare. Du kommer åt många delar av webbplatsen och andra Nestlé-webbplatser även utan cookies. Tänk på att du måste ställa in hur cookies ska hanteras på alla webbläsare i de datorer som du använder för att ansluta till webben.

Internetmarknadsföring – Vad är skräppost och hur förhåller sig Nestlé till skräppost?

Med skräppost menas oönskade e-postmeddelanden som skickas i marknadsföringssyfte utan att du har gett företaget ditt tillstånd.
Nestlé skickar INTE ut skräppost. Nestlé använder verktyg som skyddar de anställda mot skräppost. I många länder är det olagligt att skicka oönskad e-post. Nestlé använder inte de personuppgifter som du uppger (exempelvis e-postadressen) för direktmarknadsföring eller för att ta kontakt med dig på annat sätt, såvida du inte har lämnat ditt UTTRYCKLIGA tillstånd. Detta kallas för ja-krav och är motsatsen till negativ avtalsbindning.

Nestlé vidarebefordrar aldrig personuppgifter till Tredjepartsföretag utanför Nestlé-koncernen som avser att använda dessa i syfte att skicka skräppost.
På Nestlés webbsidor kan du ange om du vill ta emot marknadsföring via e-post. I varje e-postmeddelande som skickas från Nestlé finns anvisningar om hur du gör om du inte vill ha fler e-postmeddelanden med marknadsföringsinnehåll.

Om du misstänker att du har fått skräppost från ett företag i Nestlé-koncernen bör du omedelbart meddela oss på den adress som anges. För adressuppgifter se fråga 5 – Hur kan du ta reda på vilka personuppgifter du har uppgett och kontrollera, ändra eller ta bort dessa?

Hur länge lagrar Nestlé personuppgifterna?

Nestlé kan lagra personuppgifter som du uppger på webbplatsen i databaser, exempelvis kunddatabasen för marknadsföring. Nestlé-koncernen lagrar endast uppgifterna så länge som det rimligtvis är nödvändigt med beaktande av vårt behov att besvara frågor, åtgärda problem, tillhandahålla bättre och nya tjänster och följa gällande lagstiftning. Det innebär att vi kan komma att lagra uppgifterna under skälig tid efter det att du slutar använda Nestlés tjänster eller slutar besöka den här webbplatsen, dock aldrig längre än vad som är tillåtet enligt tillämplig lag. Därefter kommer uppgifterna att tas bort från alla datorer i Nestlé-koncernen.

Du kan när som helst begära att uppgifterna tas bort, se fråga 5 – Hur kan du ta reda på vilka personuppgifter du har uppgett och kontrollera, ändra eller ta bort dessa?

Hur ser Nestlé på att barn använder webbplatserna och kommunicerar via dessa?

Vi menar att det är ytterst viktigt att barns integritet skyddas när de använder Internet och ser därför gärna att målsmän tillbringar tid med dem framför datorn och diskuterar deras surfvanor med dem.

Vi samlar inte medvetet in personuppgifter från barn under 18 år annat än på några av våra webbplatser som riktar sig till barn. På dessa webbplatser samlar vi in personuppgifter i enlighet med gällande lagar och förordningar tillämpliga på barns integritetsrättigheter. När barnet ombeds att skicka in personuppgifter – och målsman har gett sitt tillstånd – ber vi endast om uppgifter som krävs för just det program som barnet registrerar sig för.

Webbplatser som riktar sig till barn:
Meddelande till minderåriga barn

Om du är under 18 rekommenderar vi att du pratar med din målsman (exempelvis mamma eller pappa) INNAN du skickar in personuppgifter till Nestlés webbplatser. Om det är något i det här avsnittet som du inte förstår bör du be din målsman att förklara.

Meddelande till föräldrar med minderåriga barn

Vi rekommenderar att ni med jämna mellanrum kontrollerar hur barnen använder sin e-post och andra onlinetjänster.

Tala om för barnen att de aldrig ska uppge några personuppgifter på nätet utan att först ha pratat med er.

Alla minderåriga barn (under 18 år) som besöker webbplatsen blir ombedda att uppge målsmans e-postadress. På så sätt kan vi skicka kopior till målsman av alla e-postmeddelanden som vi skickar till barnen.

Du kan när som helst kontrollera vilka uppgifter som finns lagrade om barnen och be att dessa ändras eller tas bort. Du kan även be oss ta bort uppgifter om barnen genom att skicka e-postmeddelande till adressen som anges under kontaktuppgifter i fråga 5 – Hur kan du ta reda på vilka personuppgifter som du har uppgett och kontrollera, ändra eller ta bort dessa?

Länkar Nestlé till andra webbplatser från Tredje part och vad händer i så fall med mina personuppgifter om jag klickar på en länk?

Nestlé tillhandahåller länkar till andra webbplatser så att du kan ta del av intressant information som har med Nestlé att göra. Vi har ingen kontroll över dessa webbplatser och de omfattas inte heller av vår sekretesspolicy. Om du besöker någon av dessa webbplatser kan det hända att den ansvarige utgivaren samlar in personuppgifter. Läs först igenom den sekretesspolicy som gäller för dessa webbplatser innan du skickar in några personuppgifter. Nestlé anstränger sig för att välja ut webbplatser som har likvärdiga säkerhets- och skyddsnivåer när det gäller personuppgifter, men vi kan inte på något sätt hållas ansvariga för hur dessa webbplatser som tillhör Tredje part behandlar uppgifterna.

Vad händer med mina personuppgifter när jag skickar en Nestlé-webbsida till någon annan via e-post?

På vissa av våra sidor har du möjlighet att skicka en webbsideadress via e-post till någon annan. Vi måste då lagra din och/eller mottagarens e-postadress. Lagringen sker endast i syfte att skicka webbsidan till den mottagare som du har angett. E-postadresserna lagras inte och tas bort omedelbart efter att webbsidan har skickats.

Hur behandlas mina personuppgifter om jag deltar i en onlineenkät från Nestlé på den här webbplatsen?

Ibland ber vi våra besökare svara på enkätfrågor. Enkäterna handlar ofta om webbplatsens innehåll eller om våra produkter och produktserier. Vi kan be dig uppge ålder (en siffra eller ett intervall), kön och andra uppgifter som inte kan användas för att identifiera dig. Det kan hända att vi lägger till information som härrör från cookies i fälten, men inga uppgifter som kan användas för att identifiera dig kommer att användas. Personuppgifterna samkörs inte med några uppgifter som du har angett tidigare. Personuppgifter från omröstningar och enkäter används endast internt inom Nestlé, men det kan hända att data i aggregerad form (vilket innebär att det är omöjligt att identifiera enskilda uppgiftslämnare) vidarebefordras till andra.

Kan Nestlé ändra villkoren i sekretesspolicyn?

Det händer att Nestlé ändrar sekretesspolicyn och korrigerar fel i den. Läs gärna igenom sekretesspolicyn med jämna mellanrum för att se om den har ändrats och hur ändringarna påverkar dig.

Var kan jag få tag i mer juridisk information om Nestlés webbplatser och mina rättigheter och skyldigheter?

Nestlé har sitt säte i Schweiz och webbplatsen lyder därför under schweizisk lag. Mer utförlig information finns på sidan med juridiska villkor för Nestlés webbplats som du når genom att klicka på länken eller direkt från den här sidan.

Vilken adress är tillgänglig för mig för att kontakta Nestlé om jag har andra frågor rörande mina personuppgifter?

Adressen är:
Nestlé Sverige AB
Att: Konsumentforum
Box 7173
250 07 Helsingborg.

Vilka termer har specifik juridisk betydelse i den här sekretesspolicyn (de anges med versaler; det enda undantaget är "personuppgifter" eftersom det begreppet används så ofta)?

Personuppgifter innebär alla uppgifter som har med dig att göra och som kan användas för att identifiera dig, antingen direkt eller indirekt. (På webbplatser handlar det vanligtvis om din e-postadress och eventuellt om ytterligare information).

Behandling av personuppgifter omfattar alla metoder och åtgärder som vidtas rörande dina personuppgifter antingen automatiskt eller manuellt. Hit räknas bl.a. insamling, organisering, lagring, anpassning, förändring, hämtning, konsultation, användning, yppande genom överföring, informationsspridning eller metoder för att på annat sätt göra informationen tillgänglig samt justering, kombinering, blockering, borttagning och makulering (det vill säga i stort sett all personuppgiftshantering från Nestlés sida).

Med "Personuppgiftsansvarig" menas den organisation som – antingen själv eller tillsammans med annan – bestämmer hur och för vilket syfte personuppgifterna ska behandlas (d.v.s. den Nestlé-enhet som är ansvarig utgivare för den här webbplatsen och samlar in dina personuppgifter), Nestlé S.A. i det här fallet.

Med "Tredje part" eller ”Tredjeparts” avses här ett företag som inte styrs av Nestlé S.A. via direkt eller indirekt ägande.

"Nestlé" och "Nestlé-koncernen" avser här Nestlé S.A. och dess dotterbolag (som Nestlé S.A. styr via direkt eller indirekt ägande).

VIKTIGT – Varför måste jag godta villkoren i sekretesspolicyn?

Nestlé är ett världsomspännande företag som samlar in och behandlar personuppgifter från dig. Vid insamling och behandling skickas uppgifterna över nationsgränser.

I den här lättillgängliga sekretesspolicyn finns all information du behöver känna till för att kunna fatta ett informerat beslut om huruvida du vill använda webbplatsen och lämna personuppgifter till Nestlé eller inte.

När du besöker den här webbplatsen och kommunicerar med oss på elektronisk väg godtar du således att indirekta personuppgifter (cookies samt anslutnings- och systeminformation) samlas in och behandlas på det sätt som anges i den här sekretesspolicyn. Genom att acceptera denna policy godtar du också att direkta personuppgifter behandlas i enlighet med vad som framgår i denna policy.

Om du har några frågor om den här sekretesspolicyn är du välkommen att kontakta Nestlé på den adress som anges i fråga 5 – Hur kan du ta reda på vilka personuppgifter du har uppgett och kontrollera, ändra eller ta bort dessa?. Vi svarar gärna på dina frågor.