VIKING MELK HELMELKSPULVER

HVA ER TØRRMELK ?

Tørrmelk er rett og slett tørrstoffet av melk om man vil. Det er laget av frisk flytende melk uten noen tilsetningsstoffer. Det eneste man har gjort er å fjerne vannet. Produktet blir langt mer holdbart enn vanlig melk, og det er lettere å ta med seg. Det er ingen grunn til å bære på vann i Norge, og pulveret kan brukes overalt hvor man har behov for melk til ulike matretter eller til å drikke.

HISTORISK UTVIKLING

Frem til 1960 hadde alle våre melkeprodukter langt større betydning enn i dag. Årsaken lå først og fremst i det faktum at folk flest hadde hverken kjøleskap eller kjølemuligheter. Det var vanskelig å oppbevare frisk melk hjemme, og til avsides hytter var det fraktproblemer. Folk var den gang langt mer sysselsatt i skogbruk og fiske, og det var ikke lett å sikre seg frisk melk til enhver tid for dem som oppholdt seg i tømmerkoier og fiskebåter. Melkepulveret sto derfor frem som et genialt tilbud - det var bare å tilsette vann, og det hadde de fleste.

Smaken var kanskje ikke helt god som god kald melk, så det var gjerne litt å utsette på ”pulvermelken” den gangen. I dag er denne forskjellen helt ubetydelig.

Etter hvert som nesten alle hjem, hytter og fiskebåter har fått kjølemuligheter, er det mindre behov for melkepulver og følgelig har etterspørselen blitt mindre. Likevel byr pulverprodukter fremdeles på så store fordeler at vi finner det interessant å fortsette produksjonen.

Fortsatt er tørrmelk lettvekteren i matstellet for dem som ferierer litt utenfor allfarvei. Vanlig helmelk veier hele 12 ganger mer enn Viking Tørrmelk. Dette betyr mye ved proviantering til hytter uten bilvei.

Tilbage